Juniorky majú "veľkonočnú" prípravu v Bardejove, problémy na bloku

05.04.2012 Bardejov

Bardejov 5. apríla (TASR) - Od pondelka 2. apríla sa v bardejovskej mestskej športovej hale pripravuje juniorská reprezentácia žien na kvalifikačný turnaj D-skupiny o postup na majstrovstvá Európy. Slovenky, ktorých káder momentálne prerieďujú zdravotné problémy, prípravu neprerušia ani cez veľkonočné sviatky, prvý zápas kvalifikácie ich čaká 11. apríla.
Týždenná príprava sa skončí dvomi prípravnými stretnutiami s Poľskom vo štvrtok i piatok od 17.30 hod. Trénerka Eva Koseková si je vedomá, že zdravotné problémy niekoľkých hráčok ochudobnili tím: "Celý tento rok nás sprevádzajú zranenia a ani raz sme sa nestretli v takom zložení, ako sme hrali na MS v Peru. Problémy majú najmä blokárky. Stále nám bude chýbať dlhodobo zranená Šušliková, ktorá patrí k oporám. No zranila sa aj druhá blokárka Kmecová, má problémy s kolenom a tretia Šipková má výron. Smečiarka Radová mala tiež ťažký výron."
Kosekovú čaká nie ľahká úloha, no jednu z dvoch postupových príležitosti chce využiť: "Povolali sme ďalšie hráčky a dúfam, že príležitosť využijú a pobijeme sa o postupové miesta. Z našej skupiny priamo na ME postupuje víťaz a ja za favorita považujem Holandsko. Potom bude ďalšia kvalifikácia pre tím z druhého miesta a dovtedy sa aj hráčky uzdravia." Všetci sa spoliehajú na žičlivé prostredie v Bardejove, v ktorom už boli úspešné. "Tu sme vyhrali minulú kvalifikáciu. Naša sila je v kolektíve a spolu s výborným publikom to chceme zvládnuť. Patrí medzi najlepšie, aké som s juniorkami zažila, je to siedmy hráč," nádejala sa Koseková.

Kvalifikačný program slovenskej reprezentácie junioriek:
11. 4. Slovensko – Šviajčiarsko (17.30)
12. 4. Slovensko – Azerbajdžan (17.30)
13. 4. Bulharsko – Slovensko (17.30)
14. 4. Slovensko – Holandsko (17.30)
15. 4. Rakúsko – Slovensko (20.00)
 

Vyberte región